Politikë Më shumë

Nrekiq: Mbledhja e Kuvendit në fund të muajit,aprovimi i propozim buxhetit me pikëpyetje

Prej tvteuta15:33, 8 Dhjetor 2017

Kryetari i Kuvendit komunal  Loro Nrekiq deklaroi se mbledhja e Kuvendit Komunal sipas të gjitha gjasave do të mbahet në fundin e muajit dhjetor,pikërisht me 27 dhjetor.

“Në këtë senacë të fundit të Kuvendit në këtë vit kalendarit do të jenë 15 pika të rendit të ditës,ku do të shqyrtohen raportet e punës të ndërmarrjeve publike ku Komuna është themeluese,poashtu të njëjtat do të transferohen në shoqëri  me përgjegjësi të kufizuar “deklaroi Nrekiq.

Sipas fjalëve të kryetarit të Kuvendit, në rend dite do të gjendet edhe rebalansi i buxhetit për vitin 2017,por sa i përket propozim- buxhetit për vitin 2018 ,Ndrekiq nuk është i sigurt a do të jetë në rend të ditës,sepse janë bërë disa lëshime që nuk janë në përputhje me ligjin. Ai pranoi që propozim buxheti për vitin 2018 është dashur të jetë transparent në sajtin e Komunës së Ulqinit,dhe mu për këtë do të ishte mire që edhe një here të jetë në shqyrtim public,për të plotësuar kriterikuemet që parasheh ligji,është I mendimit ai.

Debata publike ka pasur shprehet ai në Katërkollë,Shtoj dhe Ulqin,por interesimi I qytetarëlve ka qenë shumë I vogël.Kjo është edhe arsyeja që ai dyshon se do të aprovohet buxheti ,sipas tij ekziston mundësia që të bihet vendimi për  financimin e përkohshëm të komunës së Ulqinit.

Fraksionet dhe mosmarrvjeshjet brenda kooalicionit qeverisës kanë ndikuar që shpesh edhe pse kanë pasur shumicen apsolute 27këshilltar, nuk kanë pasur kvorum. Ndrekiq shprehet se kjo është papërgjegjësi e këshilltarëve,pa marrë parasyshë se nga cila parti janë të dirigjuar.

Ai është edhe vetë-krit,duke vu gisht edhe në  këshilltarët e partisë demokratike  Socialiste që shpesh kanë munguar të jenë prezent në Kuvend.

  • 1

    Radio