Aktuale Më shumë

Kriza në Ukrainë nuk do të ketë ndikim të madh në turizimin e Ulqinit

Prej tvteuta17:02, 21 Maj 2022

Mali i Zi pret që situata në Ukrainë nuk do të ndikojë aq shumë në turizmin e vendit, sidomos në qytetin e Ulqinit, i cili është destinacion i preferuar për kosovarët gjatë ditëve të verës, raporton agjencia Kosovapress.

Drejtori i OT të Ulqinit, Gezim Hajdinaga, ka thënë se në qytetin tonë edhe ashtu vitet e fundit nuk ka pasur shumë turistë nga Rusia dhe Ukraina, kështu që ai nuk pret që situata atje të ketë një ndikim të madh në numrin e turistëve.  – “Unë besoj se Ulqini do të jetë më pak i prekur se të tjerët, sepse ne në përgjithësi kanë një përqindje të vogël të turistëve nga ato zona.  Ne kishim turistë nga Ukraina dhe Rusia, por mbi të gjitha gjithmonë jemi të përqëndruar në rajonin tonë, por edhe në vende të tjera të Evropës Perëndimore, kryesisht Polonia dhe Republika Çeke, nga ku kemi vizitorë të rregullt.  Ne jemi bazuar në tregun e Kosovës, i cili tradicionalisht ka pasur një adresë kryesore për pushime verore, dhe kjo është Ulqini.”, ka thënë Hajdinaga.

  • 1

    Radio