Slider Më shumë

Krivokapiq paraqet iniciativën për shkarkimin e Abazoviqit, propozon ministrin Spajiq për nënkryetar të ri

Prej tvteuta21:07, 19 Janar 2022

“Pakorrektësia që cenon qeverinë në të cilën ai është anëtar, duke ruajtur pozitën në të cilën është zgjedhur, cenimi i parimeve dhe parimeve kushtetuese mbi të cilat bazohet funksionimi i qeverisë, janë arsye të pafalshme pse i propozoj Kuvendit shkarkimin e Nënkryetari Abazovic”.

Kryeministri Zdravko Krivokapiq ka bërë të ditur se ka dorëzuar iniciativën në Parlamentin e Malit të Zi për shkarkimin e Dritan Abazovicit.

Në propozimin për shkarkimin e Abazoviqit, Krivokapiq theksoi se “më 19 janar 2022, pas disa muajsh mosmarrëveshje me drejtimet kryesore të zhvillimit të politikave qeveritare, deputetët e Lëvizjes Qytetare URA, së bashku me disa deputetë të DPS-së dhe partive të tjera të ish-qeveria, Një kërkesë për votëbesimin në Parlamentin e Malit të Zi”.

Nënkryetari i Qeveris Dritan Abazoviq, si kryetar i organizatës politike të përmendur, nuk e kontestoi publikisht këtë iniciativë, duke iu bashkuar drejtpërdrejt atyre që punojnë kundër interesave të qytetarëve dhe qëllimeve të krijuara dhe të përcaktuara bashkërisht. E konsideroj të papranueshme dhe të pavend një qëndrim të tillë 2020. Sipas detyrimeve të marra më vonë në pushtetin ekzekutiv dhe ndaj qytetarëve të Malit të Zi që prisnin nga ne një veprim politik harmonik dhe ligjor të të gjithë anëtarëve të qeverisë dhe parimet kushtetuese mbi të cilat bazohet funksionimi i qeverisë janë të pafalshme. arsyet pse i propozoj Kuvendit shkarkimin e zëvendëspresidentit Abazoviq”, thuhet në propozimin e dorëzuar nga Krivokapiq.

Në propozimin për emërimin e Spajiqit për zëvendëskryeministër të ri, Krivokapiq ka thënë se është rekomanduar për atë post me rezultatet që ka arritur si ministër i Financave dhe Mirëqenies Sociale.

“Dhe në të njëjtën kohë ai vazhdon të kryejë funksionin e ministrit të Financave dhe Mirëqenies Sociale”, thuhet në propozimin Krivokapiq.

Koalicioni “E zeza në të bardhë”, lider i të cilit është Abazoviq, ka dorëzuar sot në Kuvendin e Malit të Zi një iniciativë për mosbesimin e Qeverisë.

Nisma është nënshkruar nga 31 deputetë.

Pas nismës së dorëzuar, i pari foli ministri i Zhvillimit Ekonomik, Jakov Milatoviq, i cili tha se “ministrat në Qeveri besojnë se Abazovic duhet të japë dorëheqjen”.

  • 1

    Radio