Aktuale Më shumë

Gjeka: Krijimi i komunitetit hebre është një hap përpara

Prej tvteuta08:45, 6 Shkurt 2023

Me ftesë të Ministrit të Punëve të Jashtme të Maqedonisë së Veriut, Ministri për të drejtat e njeriu dhe të Pakicave i Malit të Zi, Fatmir Gjeka, do të marrë pjesë në Konferencën e OSBE-së për luftën kundër antisemitizmit. Qeveria miratoi platformën për atë vizitë. Konferenca mbahet në Shkup më 6 dhe 7 shkurt.

Sipas Qeverisë, përveç dënimit të antisemitizmit dhe vëzhgimit të kërcënimeve dhe lëvizjeve dhe tendencave të reja, Gjeka do të shqyrtojë rezultatet malazeze në luftën kundër antisemitizmit dhe do të prezantojë si një model të suksesshëm bashkëpunimi të zhvilluar nga qeveria e Malit të Zi me hebrenjtë. Komuniteti i Malit të Zi.

Gjeka do të deklarojë se themelimi i Komunitetit Hebre në vitin 2011 jo vetëm që rinovoi dhe unifikoi jetën fetare të hebrenjve në Mal të Zi, por edhe forcoi lidhjet midis dy vendeve.

  • 1

    Radio