Sociale Më shumë

Eshte hapur konkursi per zgjidhjen ideore te kopshtit per femije ne Ulqin

Prej tvteuta18:19, 9 Prill 2019

Eshte hapur konkursi per zgjidhjen ideore arkitektonike te kopshtit per femije ne Ulqin te cilin e finanson Banka per zhvillim te Keshillit te Europes. Konkursin e ka hapur Ministria e zhvillimit te qendrueshem dhe turizmit dhe zgjat deri me daten 10 qershor 2019. Cmimi I pare per zgjidhjen ideore eshte 8 mije euro, per te dytin 4 mije euro dhe per te tretin 2 mije euro.

 Ministri I arsimit Damir Shehoviq tha se vlera e ketij kopshti do te jete 850 mije euro. “Me kete zyrtarisht fillon procedura e ndertimit  te cilen se bashku me organet kompetente do te punojme qe te perfundohet sa me pare”,tha Shehoviq.

Hapjes se konkursit I ka paraprire procesi I kthimit te prones nga Komuna e Ulqinit ne pronesi te Qeverise se Malit te Zi dhe vlera e truallit kap shumen mbi 300 mije euro. Parcela ne tecilen dote ndertohet kopshti per femije ka siperfaqen prej 2.448 m², kurse objekti I planifikuar ka siperfaqen bruto prej  979,2 m²,thuhet ne kumtesen e Ministrise se arsimit.

  • 1

    Radio