Aktuale Më shumë

Clinton-Sanders “përplasen” për emigracionin

Prej tvteuta09:54, 10 Mars 2016

Pretendentët demokratë për president të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Bernie Sanders dhe Hillary Clinton, u përballën ashpër për emigracionin dhe çështje të tjera në debatin e radhës në Florida.

Kjo përballje televizive u zhvillua vetëm disa ditë përpara zgjedhjeve të radhës, mes të cilave do të jetë edhe shteti i Floridës. Me 246 delegatë në lojë, ky shtet jugor është çmimi i madh i zgjedhjeve të 15 marsit.

Clinton sulmoi Sandersin duke thënë se ky i fundit votoi kundër reformës së emigracionit në vitin 2007, duke treguar qëndrimin e tij antiemigracion. Por Sandersi u përgjigj duke thënë se ai ishte i shqetësuar për trajtimin e punëtorëve të huaj dhe sipas tij, ajo reformë e propozuar në atë kohë ishte e ngjashme me skllavërinë. Ai gjithashtu shtoi se Clinton nuk është dakord që emigrantët ilegalë të marrin patentë për drejtim mjeti në SHBA.

  • 1

    Radio