Aktuale Më shumë

Anketë: Shpyllëzimi i pyjeve, mund të rrezikoj habitatin natyror (Video)

Prej tvteuta11:32, 6 Shkurt 2022

Shpyllëzimi është një pasojë e drejtpërdrejtë e aktiviteteve njerëzore që shkatërron pyjet dhe xhunglat e Tokës në një mënyrë masive. Dëmi që gjeneron kjo është i madh si në shkallë lokale, rajonale dhe madje edhe planetare.

Sot, pyjet dhe xhunglat e botës, ato ende mbulojnë 30% të të gjithë sipërfaqes së tokës . Shkaqet dhe pasojat e kësaj shpyllëzimi, eshte ne padyshim tek ne per shkaqe te ngrohjes ne këto dite dimeri

Ne për këte kemi dal me kameren tonë në qytet të shohim se sa informacione mund te marrim nga qytetaret, për mënyren e ngrohjes ne këto ditë të ftofta dhe sa janë të njohur me shpyllëzimin si term dhe si proces.

Pyjet mbrojnë biodiversitetin. Rreth 80% e të gjitha llojeve të bimëve dhe kafshëve jetojnë në pyje. Shpyllëzimi dhe dëmtimi i habitatit pyjor është kontribuesi kryesor i zhdukjes së specieve në planet.

  • 1

    Radio