Aktuale Më shumë

Abazoviq: Nuk kemi pasur kurrë një stabilitet më të madh politik

Prej tvteuta15:57, 25 Qershor 2022

Mali i Zi reflekton fuqinë e negociatave dhe krijimit të urave, të cilat në periudhën paraprake u shkatërruan mjaft, tha kryeministri Dritan Abazoviq, duke thënë se marrëdhëniet e ardhshme politike varen nga shumë faktorë.

Në një intervistë me Euronews Serbia përpara një vizite në Beograd javën e ardhshme, ai tha se mendon se nuk kemi pasur kurrë një stabilitet më të madh politik.

“Nëse më pyesni nëse mund të ketë shqetësime në periudhën e ardhshme – po. Por a mund të kthehet Mali i Zi në mënyrën e vjetër – jo”, ka thënë Abazoviq.

Sipas tij, është një vizion i një shteti tjetër në të cilin të gjithë janë të rëndësishëm, pavarësisht nga numri i deputetëve dhe pozita që kanë aktualisht.

“Ne jemi të gatshëm të biem dakord. Kjo qeveri ka pasur tashmë një efekt me këtë. “Si do të jenë marrëdhëniet e ardhshme politike varet nga shumë faktorë, por Mali i Zi padyshim pasqyron fuqinë e negociatave dhe krijimit të urave që u shkatërruan paksa në periudhën e mëparshme,” tha Abazoviq.

Ai tha se është optimist dhe se ka një qëndrim pozitiv ndaj nismës Ballkani i Hapur.

“A do të thotë dikush se është një zëvendësim për diçka?” “Unë mendoj se kjo e përshpejton procesin e BE-së, sepse BE-ja nuk dëshiron të ketë situatën që ka tani, dhe kjo është që të gjitha vendet, kur vijnë në Bruksel, të flasin kundër njëri-tjetrit”, tha Abazoviq.

Ai shtoi se këtë iniciativë e sheh si diçka që mund të përdoret bukur nëse të gjithë janë të sinqertë dhe nëse të gjithë kontribuojnë.

  • 1

    Radio