Aktuale Më shumë

Abazoviq: MANS po bën fushatë për një opsion politik

Prej tvteuta13:22, 31 Maj 2023

Siç tha ai, fakti që MANS publikon të dhëna dhe “publikon diagrame çdo ditë” flet për transparencën e qeverisë.
Rrjeti për afirmimin e sektorit joqeveritar (MANS) po udhëheq një fushatë për një opsion politik, tha kryeministri Dritan Abazovic.
Ai këtë e tha duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve pas hapjes ceremoniale të bulevardit Podgoricë-Tuzi.

“Ju e dini që i vlerësoj ata (MANS), atë që po bëjnë, më vjen keq që po bëjnë fushatë për një opsion politik. Ky është angazhimi i tyre, nuk kam problem me këtë,” tha Abazoviq.
Siç tha ai, fakti që MANS publikon të dhëna dhe “publikon diagrame çdo ditë”, flet për transparencën e Qeverisë.

“Sa herë që publikojnë diçka, i jam shumë mirënjohës, sepse flet për transparencën e qeverisë, mund të marrin çdo të dhënë, në çdo moment që duan, çdo gjë është në dispozicion dhe mund t’ia tregojnë publikut, por jo ta tregojmë gjysmën, por ta shprehim deri në fund”, ka shtuar Abazoviq.
Në pyetjen se për kë bën fushatë MANS, ai u përgjigj se nuk do të thotë dhe se mendon se është e qartë për qytetarët.

Sekretari i Përgjithshëm i Qeverisë, Boris Mariq, ka marrë përsipër që nga dita e parë që të gjitha kontratat që kanë të bëjnë me Qeverinë duhet të dorëzohen në Agjencinë për Parandalimin e Korrupsionit brenda tri ditëve, në mënyrë që gjithçka të jetë shumë transparente”, tha Abazovic.

Ai, duke folur për të dhënat e MANS për kontratat e punës, përsëriti se është e vërtetë që ka pasur rritje të kostove, por se kjo ka ardhur si pasojë e rritjes së kompensimit për njerëzit.
“Pagat janë më të larta, prandaj këta persona kanë kompensime më të larta”, ka shtuar Abazoviq.

Ai tha se disa shërbime dhe agjenci kanë nevojë për punësim shtesë.
“Kur është fjala për kadastrën ku punon z. Gjurishiq, dua ta mbroj. Na vrau laicizmi dhe injoranca”, tha Abazoviq.

Ai deklaroi se “janë presion nga popullata vendase, sepse shpronësimi nuk përfundon”.
“Ne nuk mund të ndërtojmë rrugë dhe njerëzit nuk kanë njerëz për të dërguar në terren.” Nga njëra anë duam rrugën, shpronësimin, që të kryhen procedurat dhe nga ana tjetër nuk do t’i japim njeriut mjetet për të arritur atje”, shtoi Abazoviq.
Ai tha se mendon se kjo është një logjikë krejtësisht e pasaktë.

“Rezultatet janë shumë të dukshme dhe transparenca është në nivelin më të lartë të mundshëm. Nëse dikush ka keqpërdorur diçka, unë jam i pari që pohoj se gjithçka duhet të hetohet”, tha Abazoviq.
Ai ka thënë se do të punohet ekskluzivisht sipas rendit të ditës.

“Hapja e projekteve infrastrukturore do të ketë edhe pas 11 qershorit. Ne do ta hapim teleferikun, si projekti më i madh infrastrukturor që ka shteti aktualisht, më 13 korrik”, tha Abazoviq.

Duke iu përgjigjur pyetjes se si e komenton faktin se në administratën publike ka mbi dy mijë të punësuar më shumë se në vitin 2020 dhe pse po ndodh kjo dhe jo optimizimi, ai tha se të gjitha kompanitë publike kanë një bilanc biznesi shumë më pozitiv. se sa ishte më parë.

“Do të kemi ndryshime të mëdha në Drejtorinë e Policisë, pensionim ligjor të shumë zyrtarëve, një proces i ngjashëm do të bëhet edhe në institucionet tjera”, tha Abazoviq.

Ai tha se tashmë kemi ardhur në një situatë ku ka mungesë të fuqisë punëtore.

Abazoviq, i pyetur nga një gazetar nëse ka kuptim lëvizja e ministrit të Investimeve Kapitale, Ervin Ibrahimoviq, “i cili punëson drejtoritë e drejtorive para zgjedhjeve për pesë vjet”, u përgjigj se nuk ka kuptim, por se ajo që ka arritur të bëjë. as leximi në media nuk ka kuptim, sepse kjo nuk do të ndodhë.

“Pse nuk do të ndodhë hipotetikisht që një qeveri e re të hyjë shumë lehtë, me sistemim mund ta zgjidhë. Nuk e dini nëse kryeministri i ri do të dojë të ketë një Ministri të Investimeve Kapitale. Thjesht flet më parë. zgjedhjet”, tha Abazovic.

Ai tha se është e nevojshme të përcaktohet se cili është parimi.

“Nëse ne duam të zgjedhim njerëz përmes konkursit, kjo është në rregull, nëse duam të futim një parim tjetër – që ministri të ketë aftësinë për të zgjedhur dhe shkarkuar, kjo është në rregull, ne vetëm duhet të vendosim”, tha Abazoviq.

Ai tha se nuk do të ketë dëme në buxhet.

“Nëse ka një qeveri të re dhe nëse këta njerëz nuk i plotësojnë kriteret e një personi tjetër që do të jetë atje, mendoj se ai mund t’i ndryshojë shumë lehtë”, shtoi Abazoviq.

  • 1

    Radio