Sociale Më shumë

Vendet e Ballkanit po humbin popullsinë

Prej tvteuta16:30, 4 Shkurt 2017

Popullsia e vendeve balkanike përditë e më tepër po zhvendoset jashtë kufijve të vendeve nga ku kanë lindur. Listën e vendeve nga të cilët ka emigruar numri më  i madh i popullsisë e kryeson Bosnja e Hercegovina me 43% të popullsië jashtë vendit, e pasuar nga Shqipëria me 38  dhe Maqedonia me 28%.

Mali i Zi ndodhet në vendin e pestë me 22% , popullsia e të cilit për dallim nga vende tjera më së shumti ka emigruar në Serbi. Në Serbi dhe Kroaci më së shumti emigrojnë edhe boshnjakët, kurse shqiptarët preferojnë vendet e Europës perendimore  she SHBA-në.

  • 1

    Radio