Kulturë Më shumë

Tribunë Islame dhe promovim i librit “Dilemat bashkëkohore muslimane ”

Prej tvteuta21:10, 4 Korrik 2022

Në Librarin Ulqini, në Ulqin ,Mexhlisi i Bashkësisë Islame Ulqin në bashkëpunim me organizatën Horizonti – Qendra për mirëkuptin ndërkulturorë.

 

Kanë organizuar tribunë Islame dhe promovim të librit Dilemat bashkëkohore muslimane ”, të përpiluar nga Ahmet Alibashiq si dhe nga Ahmed Jusiq, ndërsa përkthimin në gjuhën shqipe nga gjuha boshnjake , për lexuesit e ka mundësuar Nexhad Lika.

 

Prezent ishin edhe të ftuar nga Sarajeva, Ahmet Alibashiq, drejtor i organizatës CNS,Senad Qeman, drejtor i shoqatës VESATIJE,si dhe të ftuar nga Shkupi ,Rufat Sherifi, kryetar i fondacionit Axis, Muhamed Murtezi, drejtor i shtëpisë botuese Furkan ISM

 

Libri shtjellon çështjen si pluralizmin, të drejtat e njeriut, demokracin, drejtësin, xhihadin, ekstremizmin,terrorizmin.

Më shumë rreth kësaj, mundëni ta ndiqni në emisionin “Kronika e Ulqinit”, të martën në ora 20:30

 

  • 1

    Radio