Aktuale Më shumë

Server: Mbështetje e fortë nga Senati

Prej tvteuta09:52, 5 Dhjetor 2016

Profesori i univerzitetit Xhon Hopkins dhe ekspert për çështjet ballkanike, Danijel Server, thotë se në Senatin amerikan ekziston mbështetje e fortë për ratifikimin e anatrsimit të Malit të Zi në NATO, por luhatja e vetëm një senatori mund ta shtyjë çështjen.

Sipas Hopkins, senatori Bob Korker, i cilë është edhe kandidat për Sekeratar të Shtetit, preferon të mos ngutet për ratifikimin , çka si duket pasqyron edhe politikën e presidentit Tramp. Në pyetjen se  nëse mund të pritet ratifikimi  protokollit para inaugurimit të Tramp me 20 janar, Hopkins thotë se kjo mund të ndodh por se gjasat janë të pakta.

  • 1

    Radio