Aktuale Më shumë

Qendra për Mbrojtjen e Konsumatorit: Shteti duhet të ndërhyjë dhe të thyejë spiralen e rritjes së çmimeve

Prej tvteuta07:56, 14 Mars 2023

Ekonomia nuk pret vendime politike, sidomos jo çmimet. Çdo ditë jemi dëshmitarë të rritjes së çmimeve dhe çmimeve që përputhen ose tejkalojnë ato në vendet ku standardi është shumë më i mirë. Qendra për Mbrojtjen e Konsumatorit arsyen kryesore për këtë e sheh në marzhet e larta të tregtarëve, ndaj i bëjnë thirrje shtetit që të mbrojë qytetarët.

Me pagën mesatare në Mal të Zi, e cila është pak mbi 700 euro, ne paguajmë pothuajse të njëjtin çmim për qumështin dhe vajin si fqinjët tanë në Kroaci dhe Slloveni, ku të ardhurat e tyre kalojnë një mijë e gjysmë euro. Është interesante se pulën paguajmë dukshëm më shumë se fqinjët tanë, ndërkohë që 250 gramë gjalpë këtu është pothuajse dyfish më i shtrenjtë se në këto dy anëtarë të Bashkimit Evropian. Dhe çmimet evropiane me standarde malazeze nga qytetarët thonë se janë gjithnjë e më të vështira për t’u përballuar.

  • 1

    Radio