Aktuale Më shumë

Një vendim i gabuar biznesi i kushtoi EPMZ 21 milionë euro

Prej tvteuta08:45, 16 Mars 2023

Bilanci i të ardhurave nga kostot e eksportit dhe importit të energjisë elektrike do të jetë 21 milionë euro më pak i favorshëm për Elektroekonominë, për shkak të vendimit të gabuar të biznesit për të grumbulluar mjete me shitjen e energjisë nga magazinimi në mars dhe prill 2022, e cila do të shpenzohet për blerjen e energjisë elektrike gjatë periudha e deficitit. Aq më tepër që eksporti gjatë asaj periudhe është kryer në kundërshtim me rregulloret ligjore.

Në kundërshtim me parimet profesionale të menaxhimit të hidroakumulimeve, praktikës së mirë të biznesit dhe bilancit energjetik, në mars 2022, Elektroekonomia e Malit të Zi rriti eksportet dhe uli përmbajtjen energjetike të akumulimeve me 111 GWh, gjë që vazhdoi edhe në prill, kështu që përmbajtja e akumulimeve mbetet në 15 për qind poshtë planit. Kjo është arsyeja pse prodhimi i planifikuar nga rezervuarët nuk mund të realizohej deri në tetor.

  • 1

    Radio