Aktuale Më shumë

Një nga prioritetet është formimi i rezervave të naftës

Prej tvteuta13:14, 29 Janar 2022

Negociatat me përfaqësuesit e koncesionarëve Energean, Eni dhe Novatek për bashkimin e potencialit për vazhdimin e shpejtë të kërkimit të naftës dhe gazit në nëndetësen malazeze është një nga synimet afatshkurtëra prioritare të Administratës së Hidrokarbureve, tha drejtori ekzekutiv i saj Marko Axhiq.

Në takimin me ministrin e investimeve kapitale, Mlladen Bojaniq, ai tha se ndër synimet afatshkurtra që janë vendosur si prioritet janë negociatat me përfaqësuesit e Eni dhe Novatek për ndërtimin e pusit të gazit, përgatitjen e tenderëve multikulturorë, si dhe ligjet për kërkimin sizmik dhe formimin e rezervave të naftës.

Ministria e Investimeve Kapitale njoftoi se Bojaniq dhe bashkëbiseduesit e tij kanë diskutuar për një sërë qëllimesh afatgjata dhe kanë dhënë mbështetje të plotë për vazhdimin e bisedimeve në atë fushë me qëllim të zhvillimit dhe realizimit të mëtejmë të projekteve të paraqitura.

Adzic e informoi Bojanic për çmobilizimin e ardhshëm të impiantit të shpimit të koncesionarit Eni dhe Novatek, si dhe faktin që koncesionari është i detyruar t’i paraqesë koncensiondhënësit një raport të plotë me informacion të saktë mbi rezultatin e shpimit brenda gjashtë muajve nga përfundimi i shpimit.

Përveç Bojaniq dhe Axhiq, në takim morën pjesë Sekretari i Shtetit për Energjinë dhe Minierat Marko Perunoviq, Drejtoresha e Përgjithshme e Drejtorisë për Miniera, Gjeologji dhe Hidrokarbure, Vera Kelanoviq dhe një përfaqësues i Departamentit për Sigurinë e Operacioneve Hidrokarbure, Millosh Bogdanoviq.

  • 1

    Radio