Sociale Më shumë

Në Ulqin 360 kërkesa për asistencë mujore

Prej tvteuta10:14, 6 Janar 2016

Nga 1 janari 2016, nënat e punësuara të tre ose më shumë fëmijëve në Mal të Zi, të cilat kanë 25 apo 15 vjet të shërbimit në punë, do të marrin një asistencë mujore.

Nga dita e parë  e këtij viti ka hyrë në fuqi ndryshimet dhe plotësimet e Ligjit për mbrojtjen sociale dhe të fëmijëve, nga ku do të përfitojnë rreth pesë mijë gra në Malin e Zi.

Në Qendrën për punë Sociale në Ulqin gjer më tani kanë arritur 360 kërkesa të cilat janë në fazën e përpunimit,por që nga fillimi I vitit pritet të ketë një fluks më të madh të grave – shprehet kryeshefi I Qendrës për punë Sociale Mehmet Duraku

Sipas kryeshefit ëtë këtij institucioni  kohërave të fundit është rritur dukshëm paraqitje e grave në Bironë për punësim.Pritet që muajin e ardhshëm të fillohet me pagesën e pagave mujore kategorive në fjalë.

  • 1

    Radio