Sociale Më shumë

NE TUZ U SHENUA DITA E SHKOLLES FILLORE “MAHMUT LEKIQ”

Prej tvteuta12:24, 20 Prill 2019


Shkolla fillore, “Mahmut Lekiq”, në Tuz, shënoi sot 18 prillin Ditën e kësaj shkolle. Në praninë e nxënësve, mësimdhënësve dhe prindërve, drejtori  Rexhep Gjokaj, rikujtoi se ky institucion edukativo-arsimor, ka një traditë të gjatë në arsimimin dhe edukimin e gjeneratave të shumta nga këto treva dhe më gjerë. Përveç realizimit të plan-programit mësimor,  trupi punues dhe nxënësit e  shkollës, janë të kyçur edhe në aktivitete  tjera të ndryshme duke u dalluar për suksese të shumta në fusha të ndryshme, përkujtoi drejtori Gjokaj, duke i porositur nxënësit që të shfrytëzojnë maksimalisht kohën për të mësuar me qëllim të arritjes së rezultateve edhe më të mira. Ai, po ashtu, përkujtoi se ditën e shkollës e shënojnë në mënyrë modeste pasi nga fillimi i këtij viti shkollor, fatkeqësisht, dy mësimdhënës të kësaj shkolle u ndanë nga jeta.  Të rikujtojmë se shkolla nëntëvjeçare “Mahmut Lekiq”, në Tuz, numëron rreth 1.200  nxënës dhe është ndër shkollat më të mëdha në Mal të Zi, në të cilën mësimi zhvillohet në dy gjuhë; shqipe dhe në gjuhën malazeze. Përveç shkollës amë,  procesi mësimor  zhvillohet edhe në tri paralele të shpërndara ; në Milesh, Vukasanlekaj dhe në Sukruq. Drejtuesit e shkollës, po ashtu veçuan kushtet e mira të mësimit pasi objekti shkollor në Tuz është ndërtuar para disa viteve dhe është në gjendje të mirë për realizimin e procesit mësimor.  Solemniteti i sotëm më pas vazhdoi me një program mjaft të pasur kulturo-zbavitës, të përgatitur nga nxënësit dhe mësimdhënësit e kësaj shkolle.

Burimi:Portali i RTMZ

  • 1

    Radio