Aktuale Më shumë

“Në pension 66 vjeç,të hapet treg për të rinjtë”

Prej tvteuta15:52, 26 Dhjetor 2021

Fronti Demokratik ritheksoi se besojnë se është më se e mjaftueshme që kufiri i pensionit të moshës të jetë 66 vjeç dhe se duhet të ulet në të ardhmen. Ata theksuan se duhet të krijohen vende pune për të rinjtë.

“Kur ne propozuam në fillim të këtij viti që mosha e pensionit të ulet në 66 me fuqinë e ligjit, qëllimi ynë ishte që të mundësonim lirimin e vendeve të lira të punës për të rinjtë dhe që njerëzit në Mal të Zi të mos duhet të punojnë deri vonë për të ushtruar të drejtën e pensionit”, thuhet në njoftim.

Ata deklarojnë se argumenti që dëgjojnë këto ditë, se njerëzit nuk mund të dalin në pension për shkak se pensionet e tyre janë të ulëta, është një rrotullim i thjeshtë i një grupi njerëzish që duan të “ruajnë mandatet dhe pagat e larta për të paktën edhe një vit” nën maskën e luftës. për të drejtat e punëtorëve.

Ata besojnë se është më se e mjaftueshme që kufiri i pensionit të pleqërisë të jetë 66 dhe se duhet të ulet në të ardhmen.

Ata shtojnë se nuk mund të mos i quajnë hipokrite kërkesat e opozitës aktuale, e cila, siç thonë ata, gjoja po mbron klasën punëtore, por në fakt kërkon të mbrojë pagat zyrtare të anëtarëve të saj.

  • 1

    Radio