Ekonomi Më shumë

Ndahet pjesa e pare e pagesave per disa ndermarrje, neser pagesa per ndermarrje tjera

Prej tvteuta18:39, 4 Maj 2020

Ministrja Sekuliq gjate konferences se sotme te Trupit Koordinues Nacional  deklaroi se gjate dites se sotme u jane paguar pagat te gjithe ndermarrjeve te cilat kane aplikuar per programin e subvencionit dhe te cilet i kane plotesuar kushtet. Behet fjale per 1.9 milion euro bruto per 1612 ndermarrje dhe 6.651 te punesuar. Ajo poashtu theksoi se gjate dites se sotme kane mberritur edhe rreth 6000 kerrkesa per paga te punetoreve te cilat do te  paguhen neser. Sekuliq shtoi se edhe aktivitetet sportive jane pjese e  veprimtarive te rrezikuara keshtu qe edhe ata kane te drejte ne subvencion. Sekuliq apeloi tek punedhenesit qe te kene kujdes kur jane ne pyetje punetoret dhe klientet e tyre qe te sigurojne kushtet dhe  masat mbrojtese. Punedhenesi ka te drejte qe te mos u lejoje hyrjen ne objekt personave qe nuk mbajne maska mbrojtese, kurse inspekcionet dhe policia komunale jane ne teren dhe ditet e para do te bejne verejtje, kurse ne ditet e ardhshme do te fillojne edhe me denime, deklaroi ministrja Sekuliq. Kerrkesa te shumta nga sallonet e bukurise, sic theksoi Sekuliq, jane per mjetin mbrojtes “vezir”, per te cilin ajo tha se posedojne rreth nj mije vezire te cilet do ti shperndajne ne Sekretariatet per ekonomi prane veteqeverisjeve lokale dhe me pas at ado te bejne shperndarjen ee tyre. Per te gjitha paqartesite mund te drejtohen ne call center i cili eshte aktiv gjate tere kohes, tha ministrja Sekuliq.

  • 1

    Radio