Aktuale Më shumë

Ministri Gjeka u takua me Kryetarin e Kuvendit te Maqedonis se Veriut z.Talat Xhaferin

Prej tvteuta20:04, 30 Mars 2023

Sot ministri për të drejtat e njeriut dhe pakicave, Fatmir Gjeka u takua me kryeyarin e Kuvendit të Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferin.
Kryetari Xhaferi e njoftoi mysafirin e lartè me procesin e përgatitjes së ndryshimeve kushtetuese ku duhet të inkuadrohen të gjitha forcat politike, që në vjeshtë të përmbushet kushti për vazhdimin e mëtutejshëm të negociatave.
Mysafirët u informuan edhe për kompetencat, strukturën dhe punën e Komitetit për Marrëdhënje Ndërmjet Bashkësive.
Ministri Gjeka nga ana e tij, foli për gjendjen në Malin e Zi në kontekst të të drejave të njeriut, për raportet me fqinjët dhe me vendet në rajon, si edhe për zgjedhjet aktuale presidenciale në Mal të Zi.
Ministri Gjeka në këtë vizitë ishte i shoqëruar nga Sekretarët shtetërorë Arben Xhurreta dhe Astrit Hoxha.

  • 1

    Radio