Aktuale Më shumë

Madoks: Qeveria dhe qytetarët vendosin për Ballkanin e Hapur

Prej tvteuta08:21, 25 Maj 2023

Mali i Zi ka bërë një rrugë të gjatë si vend në 17 vjet, dhe numri i madh i partive politike që kandiduan për zgjedhjet e ardhshme të jashtëzakonshme parlamentare përfaqësojnë përparim të madh në zhvillimin e demokracisë, tha ambasadorja e Britanisë së Madhe në Mal të Zi, Karen Maddox.
“Pikëpamja ime për zgjedhjet për momentin është se Mali i Zi është bërë një demokraci e bukur. Ai ka kaluar nga një situatë ku nuk kishit aq shumë parti në një skenë multipolitike dhe ky është një përparim i madh në zhvillimin e demokracisë. Tashmë qytetarët kanë më shumë mundësi kur votojnë, por partitë në programet e tyre duhet të jenë të qarta për prioritetet e tyre, në mënyrë që qytetarët të zgjedhin më së miri atë që u nevojitet. Mesazhi im do të ishte që të tregohet qartë se çfarë përfaqëson secila parti politike, kështu që që qytetarët e dinë se për çfarë do të votojnë”, ka thënë ajo.

  • 1

    Radio