Kulturë Më shumë

JANË FSHIRË MBISHKRIMET

Prej tvteuta10:48, 19 Gusht 2015

Shkrimtari i njohur malazias, Mirash Martinoviq ka thënë se librin e tij të ri me shkrime poetike-dokumentare “Zërat nga guri”, vetëm e ka përshkruar nga gurët e Malit të Zi.

Koha e bëri të veten, e në ndonjë vend edhe dora e njeriut, e cila ka fshirë të shkruarën”, tha ai dhe përmendi shembullin e Shasit. Sipas fjalëve të tij, aty dora e dikujt fshiu mbishkrimet nga dy katedralet, kishat e Shën Marisë dhe Shën Gjonit. “E këto janë dy objektet më të mëdha sakrale në Mal të Zi. Isha i tmerruar nga kjo pamje,- ka thënë Martinoviq.

  • 1

    Radio