Aktuale Më shumë

Investitori turk njofton punësimin e 80 punëtorëve në Mal të Zi

Prej tvteuta13:37, 16 Qershor 2022

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, tha se vendi ynë, përmes një mjedisi konkurrues biznesi, me potencial të madh në fushën e turizmit, energjetikës dhe bujqësisë, ofron një sërë përfitimesh për investitorët e huaj.

Gjukanoviq e tha këtë se në takimin me delegacionin e Inveo Investment Holding nga Stambolli.

Sipas Zyrës së Presidentit, Gjukanoviq është shprehur i kënaqur që interesimi i investitorëve turq po rritet, veçanërisht pas takimit të fundit në Stamboll me përfaqësues të komunitetit të biznesit të këtij vendi.

Ai vuri në dukje prioritetet e politikës shtetërore, synimet e zhvillimit ekonomik dhe vazhdimin e proceseve integruese, me qëllim arritjen e cilësisë evropiane të jetës së qytetarëve dhe përkatësinë e plotë në sistemin evropian të vlerave.

Gjukanoviq, siç u njoftua, theksoi rëndësinë e sektorit real dhe ideve të reja që kontribuojnë në zhvillimin më të shpejtë ekonomik të Malit të Zi, si dhe rëndësinë e iniciativave dhe projekteve që rrisin standardet e biznesit dhe të jetesës.

“Jam gjithashtu i lumtur që gjithnjë e më shumë investitorë të huaj shohin dhe vlerësojnë përpjekjet që po bëjmë për të zhvilluar vendin, për të ndryshuar mënyrën e të menduarit dhe për të adoptuar njohuri të reja dhe aftësi të reja,” përfundoi Gjukanoviq.

Onur Topac, drejtori Ekzekutiv i Inveo Investment Holding, e prezantoi Presidentin Gjukanoviq me aktivitetet bazë të kompanisë, e cila ka mbi 150 kompani në portofolin e saj të aktiviteteve të ndryshme të biznesit dhe operon në disa vende në tre kontinente.

“Jam i bindur se deri në fund të vitit do të kemi mbi 80 të punësuar në Mal të Zi dhe se në bazë të përvojës që kemi fituar do të mund të kontribuojmë në zhvillimin e rregulloreve për aktivitete dhe industri të reja. Bota e sotme po ndryshon me shpejtësi dhe komuniteti i biznesit po i përshtatet ndryshimeve të shpejta. Hapja e Malit të Zi dhe gatishmëria juaj për të ngritur standardet e biznesit dhe të jetesës në Mal të Zi ka ndikuar në të menduarit tonë. Ne kemi vendosur që menjëherë të tregojmë përgjegjësi sociale korporative dhe të mbështesim një federatë sportive, duke treguar kështu besimin dhe qëndrimin tonë ndaj Malit të Zi, veçanërisht ndaj të rinjve”, përfundoi Topac.

  • 1

    Radio