Politikë Më shumë

Do  të shqyrtojmë kërkesat e arsimtarëve

Prej tvteuta21:33, 21 Janar 2021

Kryeministri Zdravko Krivokapiq tha se shkollat ​​në Mal të Zi  nuk do të menaxhohen më nga politika, por nga stafi i cilësisë më të lartë. Ai shkroi në Facebook se me rastin e situatës aktuale dhe situatës së përgjithshme në sistemin arsimor, ai mbajti një takim me drejtorët e institucioneve parashkollore, shkollave fillore dhe të mesme.

“Qeveria e kupton situatën në të cilën arsimtarët u gjendën për shkak të epidemisë COVID-19. Ne jemi gati të shqyrtojmë të gjitha kërkesat e arsimtarëve, por nuk jemi dakord për shantazhe dhe pengesa,” tha Krivokapiq.

Në fokus të sistemit arsimor, siç tha ai, duhet të jenë studentë të talentuar, të cilët do të njihen, kujdesen, promovohen dhe inkurajohen nga shkolla.

“Prioriteti i Qeverisë është depolitizimi i institucioneve arsimore. Shkollat ​​nuk do të menaxhohen më nga përsona të cilët janë politikisht të përshtatshëm, por nga stafi i cilësisë më të lartë,” deklaroi Krivokapiq.

  • 1

    Radio