Politikë Më shumë

CDT: Të rritet transparenca në proceset zgjedhore

Prej tvteuta10:01, 14 Shkurt 2018

Qendra për Tranzicionin Demokratik e ka ftuar  Komisionin shtetëror të zgjedhjeve dhe Agjencinë për pengimin e korrupsionit që ta rrisin transparencën e procesit zgjedhor dhe me përgjegjësi ti qasen kryerjes të gjitha aktiviteteve të rëndësishme të cilat kanë të bëjnë me zgjedhjet presidenciale.

Zëvendësdrejtorja e kësaj Qendre, Biljana Papoviq, ka theksuar se Komisioni zgjedhor i shtetit edhe në këtë proces zgjedhor vazhdon praktikën e mospublikimit të gjitha dokumenteve të rëndësishme dhe nuk kontribuon në plotësimin e rekomandimeve të cilat OSBE-ODIHR i ka rekomanduar pas zgjedhjeve parlamentare në vitin 2016. Për sot në viset jugore dhe qendrore parashihet të mbajë mot me vranësira të ndryshueshme dhe me reshje të dobëta e lokale të shiut. Në viset veriore vende vende me dëborë. Do të fryjë erë mesatare deri e fortë nga drejtimet e jugut. Temperatura më e lartë e ditës do të jetë prej -3 deri në 11 gradë celzius.

  • 1

    Radio