Aktuale Më shumë

Ballkani i Hapur nuk mund të ketë sukses nëse marrin pjesë vetëm 3 shtete

Prej tvteuta09:17, 16 Dhjetor 2021

Ballkani i Hapur nuk mund të ketë sukses nëse nuk përfshin të gjitha vendet e rajonit, tha presidenti i Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski.

Ai tha nisma duhet të ketë 6 shtete dhe jo vetëm 3, ndërsa shtoi se ky projekt nuk mund të zëvendësojë Procesin e Berlinit. “Ballkani i Hapur mund të jetë vetëm një nga mjetet për përmirësim të bashkëpunimit tregtar ekonomik dhe tregtar dhe jo politik dhe Ballkanin i hapur mund të trajtohet kështu dhe mund të jetë vetëm pjesë e procesit të Berlinit”, tha Pendarovski.

  • 1

    Radio