Aktuale Më shumë

Aleanca Shqiptare: Arsyet pse duhen votuar listat shqiptare

Prej tvteuta14:44, 29 Maj 2023

ALEANCA SHQIPTARE – ALBANSKA ALIJANSA

Partia Demokratike – FORCA – LDnëMZ – Lëvizja për Tuz

Ulqin, 29.05.2023

 Kumtesë për media

Sot, në emër të Aleancës Shqiptare, kam marrë pjesë në takimin e mbajtësve të listave zgjedhore me Presidentin e Malit të Zi.

Në këtë takim i tregova Presidentit dhe të pranishmëve të vërtetat e hidhura për shqiptarët në Mal të Zi:

– Që Ulqini kur është bërë pjesë e Malit të Zi ka qenë qyteti më i pasur, kurse sot është nga më të varfërit,

– Që Ulqini është i vetmi qytet pa marinë dhe port detar,

– Që nga Ulqini paguhen së paku 22 milion euro TVSH në vit në Buxhetin e Malit të Zi dhe kthehen shumë pak investime,

– Që trashëgimia jonë kulturore po na sulmohet shpesh e më shpesh nga Kisha Orthodokse Serbe si në Ulqin, ashtu edhe në Krajë e Martinaj,

– Që është për t’u habitur që nuk kemi asnjë gjykatës shqiptar në gjyqet e larta, në Gjykatën e Apelit, Gjykatën Supreme dhe Gjykatën Kushtetuese,

– Që politizimi i administratës ka degraduar kualitetin e shërbimeve bile edhe të arsimit,

– Që centralizimi dhe unitarizimi i administratës do ta dëmtojë edhe më rëndë pozitën e shqiptarëve në Mal të Zi.

Sidoqoftë, e ceka gatishmërinë të faktorit politik shqiptar që të hapim dialogun për këto çështje dhe të flasim hapur.

Në takim u pa edhe diçka interesante: përveç meje dhe mbajtësit të listës së Forumit Shqiptar në këtë tryezë nuk ka dërguar kush shqiptarë të tjerë! Një fakt më shumë se pse duhet të votohen listat e shqiptarëve e jo listat e dekoruara me ndonjë shqiptarë tek e tuk.

 

 

Bartësi i Listës Aleanca Shqiptare“

Genci Nimanbegu

 

  • 1

    Radio