Slider Më shumë

16 vjet nga vdekja e presidentit Ibrahim Rugova (VIDEO)

Prej tvteuta11:00, 21 Janar 2022

Sot janë bërë 16 vjet nga vdekja e presidentit historik Ibrahim Rugova.

Ai vdiq më 21 janar të vitit 2006, u varros me nderime të larta shtetërore dhe ushtarake.

Funerali i Rugovës ishte njëri nga më të mëdhenjtë në historinë shqiptare.

Rugova ishte Presidenti i parë i Republikës së Kosovës, duke shërbyer në vitet 1992–2000 dhe përsëri në vitet 2002–2006. Ishte intelektual, akademik dhe kritik letrar i njohur shqiptar. U njoh si lider i lëvizjes më të madhe paqësore në Evropë, i lëvizjes së gjerë për emancipim, çlirim kombëtar e pavarësi të Kosovës. Presidentja e Kosovës Vjosa Osmani dhe kryeministri Albin Kurti do të bëjnë sot homazhe te varri i presidentit historik.

  • 1

    Radio