POLITIKA Više

Vrijeđali Nimanbegua zbog upotrebe albanskog jezika u Parlamentu-„Šiptarčino agresivna“

Prej tvteuta22:27 17 Novembar 2021

Poslanik u Skupstini Crne Gore i predsjednik Force Genci Nimanbegu reagovao je ostro danas na publikacije direktora hidroelektrane Piva Radomira Radonjica, koji je na svom FB profilu uvredljivim tekstom ismijavao govor poslanika Nimanbegua, koji je tokom skupstinske diskusije govorio na svom maternjem jeziku, albanskom.
Ovom prilikom poslanik Nimanbegu se obratio predsjedniku vlade Krivokapicu i ministru Bojanicu od kojih je trazio adekvatno reagovanje prema zaposlenom u Vladi Crne Gore.
U nastavku mozete procitati reagovanje poslanika Nimanbegu:
“Postovani predsjednice Vlade Krivokapic,
postovani Ministre Bojanic
informisan sam iz medija o neprihvatljivom govoru mrznje od strane odredjenog Radomira Radonjica na FB profililu. link mozete provjeriti ovdje:
Sa tog profila sam i ranije dobijao poruke neprihvatljivog sadrzaja ali nisam pokrenuo nikakvu porceduru.
Moj govor u Skupstini CG na mom maternjem, za mene najljepsem jeziku, albanskom jeziku, je ne samo demokratsko pravo vec i ljudska obaveza koji sam koristio i naravno koristicu jos vise u Crnoj Gori.
Sada cijenim da je nivo govora mrznje, uvrede prevazisao svaku mjeru te od vas ocekujem da ako se radi o funkcioneru koji je zaposljen u preduzecu u drzavnom vlasnistvu (HE PIVA) ocekujem vasu reakciju i da u skladu sa vasim nadleznostima preduzmete odgovarajuce mjere.
Takodje ocekujem da i Ministarstvo Javne Uprave, tj Ministarka Srzentic pokrene proceduru suspenzije tog FB naloga.
Posto su izostale reakcije drugih institucija, nadam se da ce vasa reakcija, ispred Vlade i nadleznog Ministrstva biti primjer za sve drzavne sluzbenike i zaposlene u drzavnim preduzecima da je ovo neprihvatljivo i cak podlozno krivicnom gonjenju.
Moje obracanje vam ima cilj de se ove stvari preveniraju u buducnosti i da se zastite pripadnici manjina a i javni funkcioneri od govora mrznje, to se moze uraditi samo ako Vi iz Vlade preduzmete odgovarajuce mjere.
Ocekujem da me hitno obavjestite o preduzetim mjerama, i cijenim da imate demokratskog kapaciteta osudite takvu reakciju Radovana Radonjica iz Bjelopavlica odgovarajucim mjerama a ne samo verbalnom osudom.
s postovanjem
Genci Nimanbegu, poslanik”

  • 1

    Radio