DRUŠTVO Više

Crnogorsko društvo doniralo je crteže DZ “ Bogdan Vujošević” povodom Svjetskog dana zdravlja .

Prej tvteuta13:20 9 April 2024

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) povodom Svjetskog dana zdravlja koji se ove godine u svijetu
obilježava pod motom koji je dala Svjetska zdravstvena organizacija (SZO): „Moj život, moje pravo” („My health,
my right”), inače tokom vremena kada se obilježavaju vjerski praznici od 31. marta do 05. maja, katolički Uskrs, ramazanski Bajram i pravoslavni Vaskrs, doniralo je crteže DZ „Bogdan Vujošević” u Ulcinju za njihov stacionar.

Korisnu i lijepu donaciju direktorki Sadiji Hollaj koju čine radovi studenata / tica Fakulteta likovnih umjetnosti (FLU) sa Cetinja – Odsjek za grafiku uručio je sekretar CDPR-a Domagoj Žarković. Poklonjeni radovi tako sada krase sve prostorije stacionara. Radovi su stoga tu da za vrijeme nadamo se uspješnog liječenja svih pacijenata, kako odraslih tako i malenih uz pratnju njihovih roditelja ali i zaposlenima u domu zdravlja, oplemene prostor i na taj način učine ambijent mnogo prijatnijim i ugodnijim za boravak.

Sve ovo ne bi uspjeli da nije bilo profesorke Marije Kapisode i njenih studenata i studentica: Ine Koprivica, Lane Vukčević, Ivane Milić, Teodore Mirdita, Ivone Mirković, Ive Mandić, Kristine Tešović, Petre Kaposi, Kristine Nilović, Anđele Durutović, Zorane Dimitrijevski, Milice Ćukteraš, Kristine Petrović, Emilije Spalević, Milice Đurović, Vasilija Novakovića i Aleksandra Bugarina, koji su dali svoje radove, na čemu im toplo zahvaljujemo.

  • 1

    Radio