SliderMN Više

Milatović u Ulcinju – dati snažnu podršku za inicijative i aktivnosti za razvoj

Prej tvteuta15:44 6 April 2024

Predsjednik države Jakov Milatović prisustvovao je svečanosti povodom Dana opštine Ulcinj, koji se obilježava prve subote u mjesecu aprilu, koja simbolično označava završetak berbe maslina, izlazak pomoraca na more i početak turističke sezone u Ulcinju.

U obraćanju prisutnima, on je istakao da Ulcinj, star više od dva milenijuma, izgrađen na području gdje se na najljepši način na svakom koraku susrijeću kulture Orijenta i Zapada, nije samo kulturno i istorijsko blago Crne Gore, već i najupečatljiviji ukras Jadrana, koji svojom bogatom prošlošću, prirodnim ljepotama i ljudskim potencijalom piše blistave stranice istorije naše zemlje.

 

Naglasio je da multietnički i multikonfesionalni sklad po kojima je Ulcinj vjekovima prepoznat, a koji generacije ulcinjana brižno njeguju, predstavlja jedan od najčvršćih stubova suživota u zemlji i kao takav značajno doprinosi bogatstvu različitosti i razvoju demokratije u Crnoj Gori.

Takođe, predsjednik države je izrazio uvjerenje da će opštinsko rukovodstvo u narednom periodu uz održivo planiranje, izgradnjom velikih infrastrukturnih projekata uz podršku aktivnosti sa državnog nivoa, donositi najbolje odluke, koje će doprinijeti bržem i snažnijem sveukupnom razvoju i poboljšanju kvaliteta života svih građanki i građana Ulcinja.

Na kraju, poručio je da će lokalna vlast u Predsjedniku države imati snažnu podršku za sve incijative i aktivnosti, koje su usmjerene na razvoj Ulcinja kako bismo vratili zlatno vrijeme Ulcinju.

Tokom posjete opštini Ulcinj, predsjednik države obići će Stari grad i ulcinjsku Solanu.

 

 

  • 1

    Radio