SliderMN Više

OŠ „Maršal Tito“ uručeno vozilo za prevoz romskih učenika

Prej tvteuta13:02 5 April 2024

NVO „Budo Tomović“ Nikšić poklonio je Javnoj ustanovi Osnovnoj školi „Maršal Tito“ kombi vozilo marke „Mercedes“, tip Sprinter, koji je nabavila kroz projekat pod nazivom „Za veći broj uključene Romske i Egipćanske djece u predškolskom obrazovanju”.

Donacija vozila je usmjerena na Osnovnu školu „Maršal Tito“ u Ulcinju, po predlogu Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

„Želimo izraziti iskrenu zahvalnost Ministarstvu ljudskih i manjinskih prava na donaciji kombija koji će biti u školskom vlasništvu. Ključeve je uručio načelnik za unaprijđenje i zaštitu prava Roma i Egipćana, Sokolj Beganaj, u ime Ministarstva ljudskih i manjinskih prava. Ova donacija ima za cilj osiguravanje besplatnog prevoza i povećanje uključenosti djece i učenika Romske i Egipćanske populacije u osnovnim školama“, navodi u saopštenju direktorica O.š. „Maršal Tito“ Ferida Hajdinaga.

Projekat je finansiran na osnovu Odluke o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija u oblasti Zaštita i promovisanje ljudskih i manjinskih prava, zaštita prava Roma/Romkinja i Egipćana/Egipćanki u 2023. godini.

  • 1

    Radio