LOKALNI IZBORI ULCINJ 2022 Više

Ponavljanje glasanja: 772 birača sjutra može promijeniti ishod lokalnih izbora u Ulcinju

Prej tvteuta11:57 5 April 2022

Na glasačkom mjestu broj 5 (II Mjesna zajednica), poznatije i kao glasačko mjesto iza restorana „Palma“,  sjutra će biti u žiži interesovanja javnosti ali i učesnika lokalnih izbora.

Podsjetimo, glasanje na ovom biračkom mjestu ponavlja se zbog prigovora koalicije „Za novi početak“(URA, DP, SD, SDP i AA).

„Birački odbor je omogućio jednom licu glasanje putem pisma i glasanje na biračkom mjestu. Omogućavanje biraču da dva puta glasa samo po sebi predstavlja nezakonitost takve prirode koja povlači poništaj izbora na biračkom mjestu”, navodi se u prigovoru koji je dostavljen Opštinskoj izbornoj komisiji Ulcinj (OIK).

Prethodno je na ovom glasačkom mjestu svoje pravo iskoristilo 448 građana od upisanih 772 glasača, od čega 431 na glasačkom mjestu a njih 17 glasalo je putem pisma. Gotovo izjednačen broj glasova osvojila je koalicija  DUA -DSCG(146) i koalicija “Za novi početak” (142), po 67 glasova na ovom biračkom mjestu osvojile su liste Force i DPS-BS, dok su Demokrate na ovom glasačkom mjestu osvojile 16 glasova, pokazuju zvanični podaci OIK Ulcinj.

printskrin: Opštinska izborna komisija Ulcinj

  • 1

    Radio