Aktuale Më shumë

Ora e kryeministrit

Prej tvteuta12:15, 26 Nëntor 2014

Në kuadër të orës së kryeministrit që mbahet sot, deputeti Genci Nimanbegu do ti shtrojë pyetjen kryeministrit Millo Gjukanoviq se kur qeveria planifikon të realizojë si dhe në çfarë mase, kërkesat mbi decentralizimin e pushtetit në disa fusha. “Në veçanti potencoj nevojën mbi decentralizimin, ose ri rrjeshtimin e ingerencave në politikën fiskale, përkatësisht mundësitë e mbarështrimit të tatimit jo vetëm në buxhetin shtetëror por edhe për komuna, atje ku edhe realizohet. Pastaj decentralizimi dhe rritja e kompetencave të komunave në sferën e arsimit, shëndetësisë, sigurisë publike, përkatësisht të policisë” ka thene Nimangebu në arsyetimin e pyetjes

.

  • 1

    Radio