Aktuale Më shumë

Buxheti i vitit 2022 premtues, votohen 10 amandamente investuese të deputetit Genci Nimanbegu

Prej tvteuta18:35, 29 Dhjetor 2021

Si duket buxheti për vitin 2022 do të jetë mjaft premtues për investime në trevat ku banojnë shqiptarët. Kjo vjen si rezutat i amandamenteve të deputetit dhe liderit të Forcës, Genci Nimanbegut i cili me datën 24.12. 2o21 dorëzoi 10 amandamente në Ligjin mbi buxhetin për vitin 2022. Amandamentet e deputetit Nimanbegu u votuan dhe u bënë pjesë e buxhetit për vitin 2022 dhe ato parashohin Amandamentet ne buxhet te dorzuara me 24.12. 2021. u bene pjesë përbërëse e Buxhetit të ri për vitin 2022 dhe ato janë:
Ne pjesen kapitale do te shtohen keto projekte:
– për Kaldermimin e Kalasë-faza e dytë  500,000€
– për lundrueshmërinë e Bunës sigurohen mjete  ne vlere prej  150.000,00€
Pastaj,
– projekti i ri per rindertimin e Bedenit ne Kala qe u demtua, ndahen  50,000.00 €.
– Maternitetit per paisje te salles se operacioneve  i ndahen  120,000.00 €.
– për rrugen Ostros – Katerkolle rekonstrukcion ne vlere prej 80.000,00 €
Per gazeten e vetem ne gjuhen shqipe “Koha Javore” rritje ne finasim ne vlere prej 50,000.00€
projektet studimore:
– per ndertimin e Portit ne Lima’ – 100.000,00 €.
– per infrastrukture sportive, stadiumi dhe qender sportive – 100.000.00 €
– Per Universitet nderkombetar “Dulcinea”ne vlere prej 100.000,00 €
-Institucion shkencore-hulumtues ne Vlere prej 100.000,00€
Ne Buxhet per vitin 2022 hyjnë edhe investimet:
Ne Guci dhe Plave:
-per rrugen Plav – Vojno selle – Guci – 400.00.00 euro
-për trotuar dhe ndricim – Vojno Sellë – 126.000,00 euro
-rruga Plave Bogiqevice – 400,000.00 euro
– Per repartin e Radiologjisë në Plavë 300.000,00 euro
– për Sallën sportive shkollore Xhafer Nikoceviq 100,00.00 euro
-rruga Guci – Vuthaj – 275.000,00 euro
-Skje – Zogaj, rruga dhe kalimi kufitar se bashku me Hanin e Hotit – Bozhaj – 433.000,00 euro
– rruga Podgoricë – Tuzi , nga Cemi drejt Shipshanikut 100.000,00 euro
– rregullimi i lumit Urrela, nga Mileshi ne Vuksanlekaj 105.000,00 euro
 -Projekti I Shkolles ne Dheun e Zi ( Karabushko P. ) 15.000,00 euro

  • 1

    Radio