Kulturë Më shumë

Ekspozita “Sanxhaku, histori e dhimbjes kombëtare”, dhe promovimi i dy librave

Prej tvteuta10:43, 2 Mars 2022

Shumë veprimtari dhe aktivitete u anashkaluan gjatë kohës së pandemisë, jo një por tre prej tyre u prezantuan së fundmi në Galerinë e Qëndres për Kulturë në Ulqin.
Ekspozita ” Sanxhaku , histori e dhimbjes kombëtare” është bashkpunimi i “Këshillit Kombëtar të shqiptarëve” dhe shoqatës “Kosova për Sanxhakun”  që u prezantua fillimisht.
Kritiku i artit Qazim Muja morri fjalën i pari duke folur për rëndësinë e kësaj ekspozite që u prezantua edhe në Ulqin.

U bë dhe promovimi i librave ” Shtigjet e përgjakura” të autorit Ali Daci, dhe “Aqif Blyta Kolosi i Pazarit të Ri” të autorit Ismet Azizi.
Fjalën e vazhduan edhe autorët njëri pas tjetri duke bërë një përshkrim të shkurtër si për ekspozitën por edhe për librat.

  • 1

    Radio