Aktuale Më shumë

Dyqanet mbyllen në datat 1 dhe 2 maj, për mosrespektim do të vijojnë gjobat

Prej tvteuta13:34, 29 Prill 2024

Drejtoria për Çështje të Inspektimit ka rikujtuar të gjitha subjektet afariste që merren me tregti se nuk mund t’i kryejnë aktivitetet e tyre gjatë ditës së punës, që përfshin 1 dhe 2 maj, gjegjësisht të mërkurën dhe të enjten.

Ata vërejnë se edhe gjatë festave fetare, kombëtare dhe të tjera, tregtia me shumicë dhe pakicë mund të kryhet në:

barnatore;

dyqane ose kioska të specializuara për shitjen e bukës, produkteve të furrës dhe ëmbëlsirave, luleve, suvenireve, shtypit, produkteve për mbrojtjen e bimëve ose pajisjeve funerale;

pikat e benzinës dhe dyqanet me pakicë brenda pikave të karburantit;

tregjet;

stenda – tezga, vitrina dhe makina shitëse jashtë tregjeve dhe dyqaneve të lëvizshme;

dyqane, kioska dhe makina shitëse të vendosura brenda zonave të mbyllura të stacioneve të autobusëve dhe hekurudhave, aeroporteve dhe porteve;

stenda dhe kioska ku shiten mallrat gjatë manifestimeve, festivaleve dhe manifestimeve, panaireve dhe gjatë shfaqjeve publike të veprave kinematografike;

magazina për tregti me shumicë.

“Ne theksojmë se për mos respektim të obligimeve të përmendura parashihen gjoba dhe mbyllja e objekteve për ditët në të cilat nuk lejohet puna, dhe me këtë apelojmë që subjektet afariste të kontribuojnë në zbatimin e plotë të ligjit duke respektuar obligimet e parapara”, thonë nga Drejtoria për Çështje të Inspektimit.

  • 1

    Radio