Politikë Më shumë

S’ka decentralizim

Prej tvteuta12:05, 27 Nëntor 2014

Nga decentralizimi nuk do të ketë asgjë, këtë edhe një herë e ka konfirmuar kryeministri Millo Gjukanoviq duke u pergjigjur në pyetjen e deputetit të Forcës Genci Nimanbegu, mbi decentralizimin e pushtetit në fusha perkatesë. Kryeministri ka thenë se ideja për ndryshimin e politikës fiskale, që do të mundësonte shpërndarjen e të ardhurave, sipas natyrës , i takojnë buxhetit shtetëror. Sipas mendimt të qeverisë, nuk është i pranueshëm. Siç e ka sqaruar ai shperndarja e këtille e të ardhurave do të favorizonte qeversijet lokale të zhvilluara ekonomikisht dhe më të mëdha në aspketin teritorial, duke ditur se sistemet e mëdha ekonomike kryesisht kanë selite në ato komuna.

  • 1

    Radio