SliderMN Više

Opština nije krivac za havariju već „Vodovod i kanalizacija“

Prej tvteuta09:45 25 Decembar 2021

Na adresu Televizije Teute stiglo je reagovanje Sekretarijata za komunalne djelatnosti  i zaštitu ambijenta Opštine Ulcinj, u kome se ograđuju od optužbi direktora JP Vodovod i kanalizacija Arijana Ljamoje, koji je čelnike opštine i ovog sekretarijata direktno okrivio za ostavljanje građana Ulcinja bez vode već pet dana. Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

“ Dana 24. decembra direktor Vodovoda i kanalizacije izašao je u javnost sa izjavom o dešavanjima koja su aktuelna već peti dan, tačnije o prekidu snadbjevanja vode na velikoj teritoriji opštine Ulcinj.

Prije svega želimo da ukažemo na neinformisanost direktora koji očigledno nije svjestan svoje nadležnosti i pozicije koju pokriva, i pokušava ovu situaciju da politizuje i da sebi pribavi jeftine političke poene kod građana i samim tim pokuša niskim udarcima da ostvari ciljeve koji su samo njemu poznati i u koje mi ne želimo da ulazimo.

Osvrnućemo se radi javnosti detaljno na situaciju koja je prethodila ovom nemilom događaj,a  koja ne treba da služi za ostvarivanje ličnih ciljeva, nego da se svi zajedno organizujemo i da riješimo situaciju za dobrobit građana Ulcinja.

Dana 18.05.2021. god. zaključen je ugovor između Opštine Ulcinj kao naručioca posla i konzorcijum Hippering d.o.o. Podgorica kao izvođaca pomenutog  posla. U članu 7 ugovora precizno stoji U stavu  1 Stalni Stručni nadzor nad izvođenjem radova izvršiće d.o.o ViK Ulcinj,  pa se postavlja logično pitanje kako to direktor Vodovoda i kanalizacije postavlja pitanje đe je neko iz opštine kada je precizno ugovorom to bio njegov posao a dokaz tome je dopis Vodovoda i kanalizacije Ulcinja br 444 od 19.03.2021., gdje oni prihvataju vršenje nadzora radova na premještanju tranzitnog vodovoda Acc 450 mm na lokaciji Ulcinjsko Polje 1.2.3.4.1126 i 27 zone b investitora Sekretarijata za komunalne djelatnosti i zaštitu ambijenata Opštine Ulcinj.

Kako mi ne navodimo paušalne stavove nego pričamo o činjenicama koje su pokrivene dokazima u koje svako može da ima uvid, na raspolaganju smo i direktoru Vodovoda koji očigledno nije obaviješten o stvarima i dešavanjima u svojoj firmi za koje je dužan da zna jer je zato i plaćen.

Gospodine direktore, postavljamo Vam pitanje kako je moguće da su izvođači radova naišli na šahtu a da niko od strane Vodovoda i kanalizacije nije bio na licu mjesta, i ako su to bili dužni ugovorom, da upute ili upozore izvođača da je u pitanju bila šahta a ne stijena kako se sumnjalo ,samo vaši dugogodišnji radnici mogu znati da je šahta bila prekrivena sa dva sloja asfalta i dva sloja tampona i bukvalno je ličila na stijenu a da to moraju znati samo ljudi koji su tu šahtu napravili.

Kako se radi o paušalnim neprofesionalnim tvrdnjama direktora Vodovoda i kanalizacije,ovim putem ponavljamo da je trebalo da se više bavi svojom firmom na čijem je čelu a ne populističkim izjavama i pokušajima da očigledno svoju odgovornost prebaci u tuđe dvorište.

Zato poštovani građani, odgovorno Vas obavještavamo da za havariju  koja se desila nije kriva Opština Ulcinj već Vodovod i kanalizacija koji je jedini stručni subjekat koji je morao i trebao da predvidi pomenute probleme i da po istima upozori i ukaze izvršiocu tj. izvođaču radova.

Osjetili smo potrebu da se obratimo građanima nakon zlonamjernih izjava direktora Vik-a, gdje je očigledno pokušao da dovede širu javnost u zabludu samim neistinitim tvrdnjama i ovim putem smo saglasni sa njim i pozivamo ga u ime građana da se izvini za pomenutu havariju za koju je isključiiv krivac vodovod na čijem je čelu gospodin Arijan Ljamović.

  • 1

    Radio