DRUŠTVO Više

Dabović: „Građanima Ulcinja bila bi čast da ugoste, prije svega, djecu Užgoroda“

Prej tvteuta13:46 4 Mart 2022

Predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović je na zvaničnoj fejsbuk stranici Opštine Ulcinj uputio podršku ukrajinskom narodu, i građanima ukrajinskog grada Užgoroda, sa
kojim je opština Ulcinj pobratimljena.
On je, kako stoji u objavi, iskazao podršku Opštine Ulcinj i građana Ulcinja u teškim vremenima za narod te zemlje, te je pozvao izbjeglice u Ulcinj, u koji su, kako kažu, najviše dobrodošla djeca Užgoroda.

 Njegovu objavu prenosimo u nastavku:
„Uputio sam pismo podrške gradu-pobratimu Užgorodu, u Ukraijini. Izrazio sam spremnost Opštine Ulcinj da ugosti djecu iz tog grada.
Poštovani gradonačelniče, poštovani herojski građani Užgoroda.

U ovom teškom trenutku za ukrajinski narod i vaš grad, imajte na umu da su rukovodstvo opštine Ulcinj i svi njegovi građani nepokolebljivo uz vas. Vaša borba protiv ruske agresije inspiracija je za čitavi slobodni svijet. Građani Ulcinja znaju da sloboda nema cijenu. Sila i nepravda nikada neće pobijediti ljubav prema slobodi i pravdu – zato će Ukrajina i Užgorod pobijediti“, navodi se u objavi.
Dabović je dodao da Opština Ulcinj, kako i dolikuje gradu-pobratimu, širom otvara vrata za sve građane Užgoroda. „Oni koji su u nevolji u Ulcinju su uvijek nailazili na gostoprimstvo i bratstvo, kao što znaju desetine hiljada onih koji su u Ulcinj izbjegli tokom ratova u Bosni i Hercegovini i na Kosovu. Građanima Ulcinja bila bi čast da ugoste, prije svega, djecu Užgoroda“, poručuje Dabović.

  • 1

    Radio