POLITIKA Više

„Očekujemo veoma povoljan rezultat, svjesni smo da mora još bolje i da može mnogo više“

Prej tvteuta15:03 18 Mart 2022

Kampanja za lokalne izbore u Ulcinju ulazi u finalnu fazu,  a tako su u  Demokratskoj  partiji socijalista, koja na izbore 27. marta izlazi zajedno sa Bošnjačkom strankom, zadovoljni dosadašnjim tokom kampanje. Poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević, ocijenio je za  RTV Teuta da će građani Ulcinja prepoznati kvalitet političkog programa ove koalicije.

„ Očekujemo veoma povoljan rezulat, da je tako i da je optimizam realan govori nekoliko činjenica. Imali smo prilike da u prethodnom periodu vidimo kako je Demokratska partija socijalista sa svojim koalicionim partnerima vodila ovaj grad i radila na osnaživanju uslova življenaja u Ulcinju. Svjesni smo da mora još bolje i da može mnogo više. Program koji nudimo i ljudi koji čine politiku ozbiljne partije su garant da možemo ostvariti izuzetno važne rezultate koji su upisani kroz  više od 60 konkretnih programskih i projektnih  rješenja koje nudimo građanima Ulcinja. Zbog toga vjerujemo da će Demokratska partija socijalista sa svima onima koji žele da grade građansko, multikonfesionalno i multietničko društvo u Ulcinju i Crnoj Gori ostvariti povoljan rezultat“, kazao je Rakočević.

Pred lokalne izbore u Ulcinju, kandidati za odbornike iz redova DPS-a su pretežno mladi, ali i nova lica, što je rezultat reforme unutar partije kako na nacionalnom tako i na lokalnom nivou.  Rakočević ocjenjuje da je DPS još od prošlogodišnjeg kongresa partije u potpunosti reformisana kako bi je učinili primamljivom za građane.

Na  političke  promjene  koje su uslijedile nakon smjene tridesetogodišnje vlasti DPS-a Rakočević  gleda kao na jedan period u kome su, kako tvrdi „ na površinu isplivali nedostaci“ koalicije koja je formirala vladu nakon izbora 30. avgusta, te smatra da im je zajednička samo jedna stvar, a to je kako tvrdi mržnja prema DPS-u.

Komentarišući formiranje manjinske vlade, Rakočević ocjenjuje da je takva promjena na političkoj sceni države bila prijeko potrebna, te smatra da je jedino manjinska vlada realna opcija za izlazak iz političke krize, i dodaje da su pred buduću vladu ozbiljni izazovi sa kojima treba da se uhvati u koštac.

Intervju sa poslanikom Nikolom Rakočevićem pogledajte u večerašnjem izdanju „Hronike Ulcinja“, od 20 i 30 časova.

 

  • 1

    Radio