SliderMN Više

Izborni dan u Ulcinju – izlaznost do 19h 50,15%

Prej tvteuta11:48 27 Mart 2022

Građani Ulcinja danas biraju lokalnu vlast. Na izborima u Ulcinju pravo glasa ima 20.392 glasača, a na izborima učestvuje pet izbornih lista.

Glasačka mjesta otvorena su u 7 sati, a prema podacima Opštinske izborne komisije Ulcinj do 9 časova glasalo je svega 2,43 odsto ukupnog broja upisanih birača.

11:54 – Prema podacima Demokratske Crne Gore, do 11 časova 10,42% ukupnog broja upisanih birača. Presjek izlaznosti OIK će objavljivati u 12, 15, 17 i 19 časova.

Svoju građansku dužnost obavili nosioci lista – Mehmed Zenka, Omer Bajraktari, Genci Nimanbegu i Haki Mavrić, kao i predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović.

Nosilac liste DPS – BS dr Haki Mavrić kazao je da očekuje dobar izborni rezultat, koji će omogućiti njegovoj listi da preuzme odgovornost za vođenje grada.

„Siguran sam i vjerujem da će građani Ulcinja izaći masovno na glasanje“, poručio je Mavrić.

Mavrić iskoristio građansku dužnost

Nosilac liste „Novi početak“ Omer Bajraktari poručio je da njegova lista očekuje aspolutnu većinu na današnjim izborima.

„Mi smo dali doprinos da kampanja bude pozitivna i da naše poruke budu iskrene prema građanima, želim da čestitam i ostalim učesnicima drugih lista poželim sreću.“ Očekujemo apsolutnu većinu“, poručio je Bajraktari.

Bajraktari poručio da očekuje apsolutnu pobjedu

Predsjednik OIK Ulcinj Vladimir Filipović za TV Teuta kazao je da je izborni dan počeo bez većih neregularnosti, kao i da izbore u Ulcinju ne prate strane posmatračke misije, niti nevladine organizacije iz Crne Gore.

On je kazao da je do 12 sati svoje glasačko pravo iskoristilo 13,97% upisanih birača, ili 2850 građana.

Naredni presjek izlaznosti  je u 15 sati.

14:00 – Svoju građansku dužnost ispunio je nosilac liste „Ustani, odbrani, pobijedi“ Bojan Ćetković.

Demokrate vjeruju da će biti najprijatnije iznenađenje izbora

„Pozivam sve građane da obave svoju građansku dužnost odgovorno, mirno i civilizovano kao i do sad i da na birališta izađu u što većem broju, da bi oni svojim glasom odlučivali o tome što će se dešavati u Ulcinju u naredne četiri godine. Da se borimo protiv diskriminacije, za jednaka prava svih i protiv ove korumpirane vlasti“, poručio je Ćetković, najavivši da će njegova lista „sigurno biti najprijatnije iznenađenje ovih izbora“.

15:20 – Iz Opštinske izborne komisije Ulcinj potvrđeno je da je do 15 časova biračko pravo iskoristilo 32,05% građana.

17:50- Prema podacima OIK Ulcinj, do 17 časova glasalo je 42,82% od ukupnog broja upisanih birača.

19:32  -Na lokalnim izborima u Ulcinju do 19 sati glasalo je 50,15 odsto građana.

  • 1

    Radio