POLITIKA Više

ZAVRŠEN REGIONALNI BOLONJA FORUM

Prej tvteuta11:43 8 Novembar 2016

Regionalni Bolonja forum okupio je velika imena regiona iz oblasti obrazovanja, nauke ali i resora koji se bave zapošljavanjem. Konferenciju koja je održana 4. i 5. novembra u HTP Ulcinjska rivijera organizovala je Visoka škola za turizam i menadžment iz Konjica, Bosne i Hercegovine.

Na otvarnaju konferencije govorili su eminentni stručnjaci među kojima su bili prisutni i ambasador BiH Đorđe Latinović, Ministar prosvete i nauke Predrag Bošković, dekan fakulteta u Konjicu Marijana Šećibović kao i gradonačelnik Ulcinja Nazif Cungu i direktor Ulcinjske rivijere Radomir Mikan Zec. Tema ovogodišnjeg foruma bila je “Politika i obrazovanje – suprotstavljene strane na Balkanu”, a na njoj su učestovali panelisti iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Albanije i Crne Gore.

Ispred Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Vukica Jelić kazala je da je Crna Gora zemlja jedna od rijetkih u regionu u koju se dolazi kako bi se pronašao posao, što je kod drugih zemalja u regionu manje izraženo.

  • 1

    Radio