Aktuale Më shumë

“Vukoviq të ndalojë presionin ndaj punonjësve”

Prej tvteuta12:56, 7 Nëntor 2022

Kryetari i Këshillit për të Drejtat e Malit të Zi, Podgoricë, dhe deputeti i Kuvendit të qytetit, Stefan Veshoviq, i ka bërë thirrje kryetarit të komunës së Podgoricës, Ivan Vukoviq, që të ndalojë presionin ndaj punëtorëve, “veçanërisht në pjesën e tenderimit”.
“Edhe pse e kemi të qartë panikun në gjykatë, ka filluar evazioni i arkës së komunës dhe ndërprerja e qarkullimit të parave nga qytetarët e Podgoricës në xhepat privatë. Pikërisht për këtë këto ditë në administratën e qytetit ka një presion paniku për të shpallur tenderët e caktuar sa më shpejt të jetë e mundur”, pohon Vesoviq.
Sipas mendimit të tij, në ditët e fundit të administratës vendore po tentohet të përfundojnë funksionet ashtu siç kanë bërë në periudhën e mëparshme.
“Duam t’u themi se çdo gjë që është bërë dhe do të bëhet në këtë periudhë do të jetë objekt i një analize të detajuar, më 23 tetor qytetarët thanë qartë se çfarë mendojnë për Vukoviqin, PDS-në, punën dhe projektet e tyre. Prandaj duhet urgjentisht të heqin dorë nga zbatimi i dhunshëm i projekteve për të cilat iu mohua mandati”, ka thënë Vesoviq.
Ai sqaron se referenca mbizotëruese këtu është projekti për ndërtimin e një objekti shumëfunksional në Zagoriç, me një vlerë të vlerësuar prej gati tre milionë euro.
“Ata nuk duan të mirën për qytetarët, duan një pjesë të këtyre tre milionëve. Çfarë mendojnë qytetarët e Zagoricit për gjithçka, shihet nga rezultati i tyre zgjedhor, i cili thotë – 25 për qind. Ata nuk ia dolën më mirë as në pjesët e tjera të qyteteve, ndaj i bëjmë thirrje edhe një herë që të ndalojnë urgjentisht këtë lloj presioni ndaj punonjësve. Gjithashtu, ne duam të ofrojmë mbështetje të plotë për të gjithë punonjësit e pushtetit vendor dhe kompanitë e lidhura me to, për të përballuar presionin dhe për të raportuar çdo sjellje të ngjashme. Liria është fituar dhe po vjen shumë shpejt”, përfundoi Vesoviq.

  • 1

    Radio