Rajoni/Bota Më shumë

Vuçiq: Nuk duam luftë me shqiptarët

Prej tvteuta17:46, 19 Korrik 2016

Me shqiptarët e Kosovës do të jetojmë edhe 1000 vjetët e ardhshme dhe për këtë duhet të bashkëpunojmë në të mirë të të dyja palëve, që të gjejmë mundësitë me të mira politike, por duke mos i dëmtuar interesat kombëtare të asnjërit, ka thënë sot kryeministri i Serbisë, Aleksandar Vuçiq.“Ne duhet të gjejmë zgjidhje për çështje të caktuara. Edhe pse e di që kjo është shumë jo popullore edhe në Serbi, ne duhet ta dimë si të jetojmë, nëse jo njëri me tjetrin, atëherë njëri pran tjetrit. Dhe që kështu të jetojmë në një mijë vitet e ardhshme”, ka deklaruar Vuçiq gjatë një konferencë për media në Bruksel,  “Ai i cili mendon se duhet të luftojmë sërish dhe të futemi në përleshje nuk mendoj se është shumë i mençur dhe se ia do të mirën vendin tonë”, ka theksuar ai.

  • 1

    Radio