Aktuale Më shumë

Vuçiq: Amandamentet e Malit të Zi janë një lojë e neveritshme

Prej tvteuta11:38, 19 Maj 2024

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, tha se nesër do të udhëtojë për në Nju Jork, ku do të diskutohet për rezolutën për Srebrenicën, ku do të diskutohet rezoluta për Srebrenicën se do të përpiqet dhe se do të kundërshtohet më fort se sa mendohet. “Të enjten do të bëhet e qartë se cilët janë miqtë tanë dhe cilët janë partnerët tanë”, tha Vuçiq.

Para udhëtimit në Nju Jork, ku Asambleja e Përgjithshme e OKB-së do të diskutojë për rezolutën për Srebrenicën më 23 maj, Vuçiq tha se do të ketë shumë takime dhe se do të përpiqet.

“Unë u thashë njerëzve në delegacion, nëse nuk jeni gati të luftoni, atëherë mos shkoni, dhe nëse janë të gatshëm, le të shkojnë, në mëngjes do të takohemi me përfaqësuesit e serbëve të rajonit në Tempulli i Shën Savës ju garantoj se do të luftojmë, e di sa e madhe është forca që na kërcënon, e di sa të mëdha dhe të forta janë, por e vetmja gjë për të cilën jam i sigurt është se ne do të bëjmë më të mirën dhe ne do të rezistojmë më fort se sa mendojnë ata”, tha Vuçiq për Pink.

Ai kujtoi se Mali i Zi e ka njohur Kosovën.

“Ne respektojmë fqinjët tanë dhe ligjin ndërkombëtar, nuk mund të kuptoj gjithmonë gjithçka. Për mua loja për amendamentin ishte e neveritshme dhe me kë negociuan për këtë, do t’ju them të premten pas kthimit nga Nju Jorku”, tha Vuçiq.

Sipas tij, është një lojë e pistë. Ai thotë se Mali i Zi nuk është pajtuar për amendamentin me Serbinë.

“Nëse është kështu, çfarë do të bëjë rezoluta për ju? Të gjithë tashmë kanë mbajtur përgjegjësi individuale penale. Pse po e bëni dhe për çfarë? Atëherë e kuptoni se çfarë mashtrimi është. Dikush e bëri sepse donte të lante ndërgjegjën e tyre për atë që do të votonin “Gjëja më e trishtueshme është se ne po jetojmë me dikë. Nuk ishte Serbia ajo që e shkeli statutin e OKB-së, por ata morën pjesë në rezolutën për gjenocidin”, tha presidenti i Serbisë.

  • 1

    Radio