Aktuale Më shumë

Votimi për legjislacionin IBAR të enjten në mbrëmje

Prej tvteuta14:12, 4 Qershor 2024

Kryetari i Kuvendit Andrija Mandiq propozoi në seancën e sotme të Kuvendit që në rendin e ditës të futen 13 pika. Këto janë 12 ligjet e nevojshme për marrjen e Raportit të Vlerësimit të Plotësimit të Kritereve të Përkohshme për Kapitujt 23 dhe 24 (IBAR). Pika e fundit janë zgjedhjet dhe emërimet. Propozimi i tij u miratua me shumicë votash dhe parlamenti rifillon punën nesër.

Mandiq tha se plani është që pjesa më e madhe e rendit të ditës të përfundojë deri të enjten në mbrëmje, pas së cilës do të ketë një votim mbi ligjet.

Zëvendës Sekretar i Përgjithshëm i Kuvendit u zgjodh Boban Stanishiq.

Deputeti i PDS-së, Nikolla Rakoçeviq, ka pyetur kryetarin e Kuvendit Andrija Mandiq se pse Kuvendi i ka shtyrë seancat për dy ditë.

“Publiku pati rastin të shohë se ju, në marrëveshje, apo për shkak të mungesës së marrëveshjes me kolegët e mazhorancës parlamentare, i keni shtyrë seancat e Kuvendit, ndërkohë që opozita ishte në pozicionin e saj që të vinte dhe të diskutonte se çfarë është e rëndësishme për shtetin, veçanërisht ligjet nga agjenda evropiane dhe këtë kontribut do ta japim sot”, tha Rakoçeviq.

Sipas marrëveshjes së mëparshme me Kolegjiumin e Kryetarit të Kuvendit, deputetët është dashur të nisin sot diskutimin për ligjet e propozuara të nevojshme për marrjen e Raportit për përmbushjen e standardeve të përkohshme për kapitujt nga fusha e sundimit të ligjit (IBAR).

Siç ishte njoftuar edhe më herët nga Kuvendi, në seancën e Kolegjiumit të Kryetarit të Kuvendit është arritur konsensus nga të gjithë krerët e klubeve parlamentare për caktimin e seancës.

“Të gjitha klubet parlamentare kanë shprehur gatishmërinë për të bërë përpjekje shtesë që Kuvendi të marrë vendim për të gjitha ligjet e propozuara më së voni deri në fund të javës”, thuhet nga Kuvendi.

Javën e kaluar, qeveria vendosi një sërë ligjesh që janë të rëndësishme për përmbushjen e standardeve të përkohshme në kapitujt 23 dhe 24 të negociatave dhe marrjen e një IBAR pozitiv.

 

Konferenca ndërqeveritare e Malit të Zi dhe BE-së, ku Mali i Zi mund të marrë një IBAR pozitiv, duhet të mbahet në mes të qershorit.

  • 1

    Radio