AKTUELNO Više

Vlast i opozicija oprečno o obaranju Vlade, Crno na bijelo traži razrješenje Bečića?

Prej tvteuta09:27 20 Januar 2022

O nepovjerenju crnogorskoj Vladi u Skupštini Crne Gore najvjerovatnije će se raspravljati već u prvim danima februara. Skupština Crne Gore će se najvjerovatnije prvo izjašnjavati o predlogu predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića o razrješenju potpredsjednika Dritana Abazovića, pa o inicijativi za izglasavanje nepovjerenja Vladi, koju su juče podnijeli četiri poslanika koalicije “Crno na bijelo” i 27 opozicionih poslanika.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić gostujući na RTCG saopštio je da će ta partija s obje ruke podržati inicijativu Građanskog pokreta URA za glasanje o nepovjerenju Vladi Crne Gore, navodeći da očekuje da će ona biti oborena u crnogorskom parlamentu.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Aleksandar Stijović je u otvorenom pismu pozvao potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da objasni šta je etički u njegovom postupku, te da je izdao zajedničku ideju bolje i pravednije Crne Gore, zbog čega bi trebao da podnese ostavku. Kako je dodao, ovo radi sada kada je izglasan budžet i kada su postavljeni temelji za oporavak Crne Gore i ekonomski napredak, kada je dogovoren tekst Temeljnog sporazuma i samo je ostalo da se potpiše, svjestan da je ova Vlada pokrenula sjajne ideje koje su spremne za realizaciju, a za dobro naroda.

Oprečni stavovi stižu i iz najjačeg činioca vlasti, Demokratskog fronta.

Povratak Crne Gore sebi, svome iskonskom sistemu vrijednosti, viteštvu i slobodi počeo je 30. avgusta i nema te Ure koja ga može zaustaviti, poručio je poslanik DF-a Dragan Bojović.

„URA će tobože da nas uvede u Evropu uz podršku ‘evropskog’ i ‘perspektivnog’ Đukanovića, Gvozdenovića, Ivanovića, Markovića. I, da čudo bude veće, baš sa njima zajedno hoće da bira i ‘deblokira’ pravosudne organe“, rekao je Bojović.
Iz Socijalističke narodne partije juče su saopštili da je njihov stav da treba birati novu vladu, ali da će odluku o tom pitanju donijeti stranački organi.

Prema nezvaničnim informacijama portala “Vijesti”, u planu opozicije i koalicije „Crno na bijelo“ je i podnošenje predloga za razrješenje šefa parlamenta Alekse Bečića, koji je juče poručio da je u državi na sceni “najava klasičnog pokušaja ustavnog puča, gaženja najvišeg pravnog akta, izborne volje građana i svih postulata demokratije”.

  • 1

    Radio