SliderMN Više

Vlada predložila ukidanje poreza na ulje i brašno, smanjenje akciza na gorivo, najavljeni besplatni plastenici

Prej tvteuta14:18 12 Mart 2022

DAN – Ministri ekonomskog razvoja, finansija i poljoprivrede Jakov Milatović, Milojko Spajić i Aleksandar Stijović predstavili su danas vladine mjere koje se uvode zbog krize u Ukrajini, a jedna od njih je smanjenje stope PDV-a na nula posto brašna i ulja. Takođe, predloženo je smanjenje akciza na gorivo, umjesto 20 odsto, do 40 odsto.

Stijović je na konferenciji za medije kazao da će biti opredijeljeno pet miliona eura za poljoprivrednu proizvodnju, a Vlada će takođe dodijeliti i poljoprivredne vaučere i besplatne plastenike za poljoprivredne proizvođače.
„Hrane će biti dovoljno, građani neće oskudijevati. Neće biti problema oko toga“, dodao je on. Stijović je saopštio da je jedna od mjera jeste da će poljoprivredni proizvođači dobiti 2.500 besplatnih plastenika.

„To je otprilike kao 50 fudbalskih stadiona pod plastenicima. Poljoprivredni vaučeri biće u iznosu od 200 eura i biće dodijeljeni registrovanim proizvođačima u ministarstvu. Novac se može iskoristiti za pokretanje poljoprivredne proizvodnje“, dodao je Stijović.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da će iznos paketa hitnih ekonomskih mjera biti od 20 do 50 miliona eura, u zavisnosti od toga koliko bude trajao.

  • 1

    Radio