SliderMN Više

Vlada će isplatiti naknade za novorođenčad, Abazović: „Naćićemo novac za bebe“

Prej tvteuta12:14 17 Jun 2022

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je na današnjoj sjednici Vlade da je laž i spekulacija da je rečeno da se obaveza davanja naknada za novorođenčad neće izvršiti, kako je to insuinirala prethodna vlada. On je poručio da će Vlada isplatiti jednokratni novčani iznos za novorođenčad, u skladu sa odlukom bivše administracije. Podsjećamo, u pitanju je 1.000 eura za djecu koja se ove godine rode u crnogorskim opštinama koje su 2020. godine imale negativan prirodni priraštaj, a po 500 eura u ostalim opštinama prenosi portal CdM.

Damjanović je istakao da je prethodno Ministarstvo ekonomskog razvoja očigledno pokušalo da skupi jeftine političke poene preko politike dodjeljivanja naknade za novorođenčad. Radi se o sredstvima od 5 do 5,8 miliona eura.

Premijer Dritan Abazović je takođe poručio da će Vlada izvršavati svoje obaveze predviđene budžetom.

“To se odnosi na djecu, ali moramo raditi sistemski. Tražimo sistemsko rješenje za našu djecu i novorođenčad će imati u skladu sa pravilnikom i zakonom određena sredstva, kao jedan vid pomoći porodicama i podsticanju prirodnog priraštaja. Nema dileme, naći ćemo novca za našu djecu”, poručio je Abazović.

  • 1

    Radio